Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αφράτα λουκανικοπιτάκια με σπιτική σφολιάτα. Το πιο ωραίο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας!
Υλικά
- 1 δόση σπιτική σφολιάτα
- 10 καπνιστά λουκάνικα Βίνερ
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της σφολιάτας
Εκτέλεση
1
Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις 40 × 60 εκ. και πάχος περίπου 3 χιλιοστά.
2
NOTE: Δεν βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο παρά μόνο την τελευταία στιγμή και δουλεύουμε γρήγορα για να μη ζεσταθεί και μαλακώσει η ζύμη.
3
Με ένα πινέλο, διώχνουμε το περιττό αλεύρι και κόβουμε το φύλλο σε 20 με 25 μακρόστενα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
4
Αλείφουμε τις άκρες κάθε κομματιού με λίγο ασπράδι από το αυγό.
5
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια αναλόγου μεγέθους και τα τοποθετούμε στην κάτω άκρη κάθε κομματιού ζύμης και τυλίγουμε σε ρολά.
6
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
7
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα πιτάκια μας.
8
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 25 με 30 λεπτά. Καλή όρεξη!