Baking Choices

Λουκανικοπιτάκια με Σπιτική Σφολιάτα

sausage-rolls-with-homemade-puff-pastry

sausage-rolls-with-homemade-puff-pastry

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Έτοιμα σε: 1 ώρα 15 λεπτά
Παράγει: 20 -25 κομμάτια

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αφράτα λουκανικοπιτάκια με σπιτική σφολιάτα. Το πιο ωραίο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά

  • 1 δόση σπιτική σφολιάτα
  • 10 καπνιστά λουκάνικα Βίνερ
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • σουσάμι
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της σφολιάτας

Εκτέλεση

1
Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις 40 × 60 εκ. και πάχος περίπου 3 χιλιοστά.

2
NOTE: Δεν βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο παρά μόνο την τελευταία στιγμή και δουλεύουμε γρήγορα για να μη ζεσταθεί και μαλακώσει η ζύμη.

3
Με ένα πινέλο, διώχνουμε το περιττό αλεύρι και κόβουμε το φύλλο σε 20 με 25 μακρόστενα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.

4
Αλείφουμε τις άκρες κάθε κομματιού με λίγο ασπράδι από το αυγό.

5
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια αναλόγου μεγέθους και τα τοποθετούμε στην κάτω άκρη κάθε κομματιού ζύμης και τυλίγουμε σε ρολά.

6
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

7
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα πιτάκια μας.

8
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 25 με 30 λεπτά. Καλή όρεξη!

Recipe Video

Exit mobile version