Βουτυρένια Μανταρινόπιτα Ελαφρά Σιροπιασμένη

0
5271
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 40 λεπτά
Παράγει: 12 μερίδες

Μια πεντανόστιμη αφράτη πίτα που μοσχομυρίζει μανταρίνι και βούτυρο. Η ποσότητα του σιροπιού είναι τόση που της δίνει απλά μια υγρή και ζουμερή υφή και αν της βάλετε νόμισμα μπορείτε να την φτιάξετε και για βασιλόπιτα! Το ινδοκάρυδο ταιριάζει πολύ γευστικά αλλά μπορείτε να τη στολίσετε με τριμμένο αμύγδαλο, γλάσο μανταρινιού ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 60 γρ. χυμός μανταρινού
  • 50 γρ. μπράντι
  • ξύσμα από 5 μανταρίνια
  • 360 γρ. αλεύρι γοχ
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. χυμός μανταρινιού (για το σιρόπι)
  • 70 γρ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού (για το σιρόπι)
  • φλούδα μανταρινιού (για το σιρόπι)

Εκτέλεση

1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη(300γρ.)σε μέτρια ταχύτητα για 10’ μέχρι να γίνουν άσπρη κρέμα.
 

2
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου και ενσωματώνουμε τα αυγά.

3
Προσθέτουμε (60γρ.) χυμό μανταρινιού, το μπράντι και το ξύσμα. Σε αυτό το σημείο, το μείγμα θα δείχνει κομμένο και είναι φυσιολογικό.

4
Προσθέτουμε 3 κ.σ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σταδιακά ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου.

5
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα (32 εκ.) και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 40 λεπτά.

7
Βάζουμε το χυμό μανταρινιού(250γρ.), το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη (70γρ.) και τη φλούδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.

8
Αφαιρούμε τον αφρό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από 8 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα μανταρινιού και αφήνουμε να κρυώσει.

9
Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα ξυλάκι. Σιροπιάζουμε προσεκτικά όσο η πίτα είναι ακόμη ζεστή.

10
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο ή τριμμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here