Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Αναμονή: 45 λεπτά
Παράγει: 8 πίτες

Η κλασική και αγαπημένη πίτα με νέα εμφάνιση και γεμάτη αρώματα! Προσθέτουμε στη ζύμη λίγο κουρκουμά για να χαρίσει το όμορφο κίτρινο χρώμα του και το λεπτό του άρωμα και την αρωματίζουμε με σκόρδο και ρίγανη για να έχουμε πλούσια γεύση σε κάθε μπουκιά. Γιατί είναι ωραίο να δοκιμάζεις καινούργιες γεύσεις!

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25γρ. φρέσκια μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή)
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1κ.γ. κουρκουμάς, σκόνη
  • 1κ.γ. ρίγανη
  • 1/2κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250ml χλιαρό νερό
  • λίγο επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

1
Βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το μετρημένο νερό σε ένα μπολάκι. Aνακατεύουμε καλά ώσπου να διαλυθεί.

2
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τον κουρκουμά, τη ρίγανη και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

3
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη διαλυμένη μαγιά. Αρχίζουμε την ανάδευση σε χαμηλή ταχύτητα.

4
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 4 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και απαλή.

5
Τη δουλεύουμε για 2 -3 λεπτά με τα χέρια και τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45 λεπτά.

6
Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ξεφουσκώνουμε με απαλές κινήσεις.

7
Τη ζυγίζουμε και την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

8
Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε δίσκο διαμέτρου 15 εκ. Τρυπάμε κάθε πίτα μ’ ένα πιρούνι και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

9
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μια πίτα με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και την άλλη πλευρά.

10
Ψήνουμε κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά, γυρνώντας την ενδιάμεσα δύο με τρεις φορές.

11
Μεταφέρουμε σε σχάρα για να μη μουσκέψουν και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.

12
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι & ρίγανη. Σερβίρονται ζεστές.

Tip

  • Τυλιγμένες σε μεμβράνη τροφίμων αφού κρυώσουν εντελώς, διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες. Ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και αν θέλουμε τις ξαναζεσταίνουμε για λίγα λεπτά.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here