Λαγάνα Ολικής με Σκόρδο & Ρίγανη

0
4386
Clean-Mondays-Greek-Flatbread-ver-2-Whole-Wheat-Lagana-with-Garlic-and-Oregano
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:30 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα 30 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Μερίδες:8

Καθαροδευτεριάτικη λαγάνα ολικής με ρίγανη και σκόρδο, ζυμωμένη με κρασί. Πεντανόστιμη, αφράτη και αρωματική. Αλλά κυρίως… σπιτική! Καλή Σαρακοστή!

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σουσάμι άσπρο

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα δύο άλευρα και τη μαγιά.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόρδο, αλάτι, κρασί και νερό.

2
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.
Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ζύμη απαλή.

3
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.

4
Πατάμε απαλά να ξεφουσκώσει και της δίνουμε το παραδοσιακό σχήμα.
Μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί, πασπαλισμένο καλά με αλεύρι.

5
Διαλύουμε 1 κ.γ. ζάχαρη σε 50ml νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το ζαχαρόνερο. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

6
Αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220⁰C για 15 με 20 λεπτά.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here