Τραγανά Νηστίσιμα Μπισκότα Αμυγδάλου

0
5460
Crunchy-Fasting-Almond-Cookies
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:30 λεπτά
Ψήσιμο: 22 με 24 λεπτά
Παράγει: 35 μεγάλα μπισκότα

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τραγανά μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού και πλούσια γεύση από αλεσμένο καβουρντισμένο αμύγδαλο. Μία συνταγή, που επιβεβαιώνει απόλυτα πως μια ζύμη για μπισκότα μπορεί να είναι νόστιμη και πλήρης χωρίς να περιέχει απαραίτητα βούτυρο και αυγά. Απολαύστε την σε όλη την περίοδο της νηστείας αλλά και όλο τον χρόνο!

Υλικά

  • 280 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 ml μπράντι
  • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. νερό
  • σταφίδες ή κράνμπερις, για διακόσμηση

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε ξύσμα και μπράντι.

2
Προσθέτουμε περίπου το ⅓ από το αλεύρι & το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

3
Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με ήπιες κινήσεις. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

4
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

5
Κόβουμε τα μπισκότα σε σχήμα μαργαρίτας ή όποιο σχήμα σας αρέσει. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

6
Μαζεύουμε τα περίσσια κομμάτια ζύμης και πιέζουμε ελαφρά να ξαναενωθούν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει η ζύμη.

7
Ανακατεύουμε το μέλι με το νερό και αλείφουμε τα μπισκότα. Στολίζουμε βάζοντας μία σταφίδα ή ένα κράνμπερι στο κέντρο κάθε μπισκότου.

8
Πιέζουμε με ένα ξυλάκι για να σιγουρέψουμε ότι θα κολλήσουν στη ζύμη και αλείφουμε άλλη μια φορά με το μείγμα του μελιού.

9
Ψήνουμε στους 190⁰C για 22 με 24 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here