Υλικά
- 200 γρ. μαλακή μαργαρίνη
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 ml χυμός πορτοκαλιού
- 500 γρ. φαρίνα
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μαστίχα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. νερό
- σουσάμι
Εκτέλεση
1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαργαρίνη και ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2
Προσθέτουμε τον χυμό κι ενσωματώνουμε.
3
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα και τη μαστίχα.
4
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
5
Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι.
6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
7
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει και τα βάζουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
8
Αναμιγνύουμε το μέλι με το νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια μας. Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με σουσάμι. INFO: Αλείφοντας κουλουράκια και μπισκότα με αυτό το μείγμα, παίρνουν ωραίο χρώμα και άρωμα.
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190⁰C για 18 με 20 λεπτά.
10
Διατηρούνται τραγανά για πολλές μέρες σε μεταλλικό κουτί.