Υλικά
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 110 ml ελαιόλαδο
- 170 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 55 ml μπράντι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού(προαιρετικό)
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- σουσάμι(προαιρετικό)
Εκτέλεση
1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε ζάχαρη, χυμό, ελαιόλαδο, μπράντι, ξύσμα & εκχύλισμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά να αφρίσει.
2
Αρχίζουμε να ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.
3
Λαδώνουμε ελαφρά τη ζύμη και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
4
Βγάζουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια και πλάθουμε τα κουλουράκια.
5
Αναμιγνύουμε 1 κ.σ. μέλι με 1 κ.σ. νερό και λίγο άρωμα πορτοκαλιού ή βανίλιας. Αλείφουμε μ’ αυτό τα κουλουράκια για επιπλέον χρώμα και άρωμα.
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.