Baking Choices

Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού με Ελαιόλαδο

Orange-kooloorakia-with-olive-oil
Προετοιμασία ζύμης: 15 λεπτά
Πλάσιμο: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Έτοιμα σε: 1 ώρα 25 λεπτά
Παράγει: 45 κουλουράκια περίπου
Μια εύκολη συνταγή για κουλουράκια που μοσχοβολάνε πορτοκάλι και μέλι και είναι ζυμωμένα με ελαιόλαδο. Είναι ιδανικά για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όλο το χρόνο, αν κάποιος επιλέγει να τρέφεται πιο υγιεινά.

Υλικά

  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 110 ml ελαιόλαδο
  • 170 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 55 ml μπράντι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού(προαιρετικό)
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • σουσάμι(προαιρετικό)

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε ζάχαρη, χυμό, ελαιόλαδο, μπράντι, ξύσμα & εκχύλισμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά να αφρίσει.

2
Αρχίζουμε να ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.

3
Λαδώνουμε ελαφρά τη ζύμη και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

4
Βγάζουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια και πλάθουμε τα κουλουράκια.

5
Αναμιγνύουμε 1 κ.σ. μέλι με 1 κ.σ. νερό και λίγο άρωμα πορτοκαλιού ή βανίλιας. Αλείφουμε μ’ αυτό τα κουλουράκια για επιπλέον χρώμα και άρωμα.

5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Recipe Video

Exit mobile version