Κουλουράκια με Άρωμα Bανίλιας

0
2804
classic-vanilla-kooloorakia
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 1 ώρα 20 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά/ταψί
Αναμονή: 30 λεπτά
Παράγει: 90 κουλουράκια

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας μια εύκολη συνταγή για τα πιο υπέροχα βουτυρένια κουλουράκια που μοσχοβολάνε βανίλια. Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές!

 

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 370 γρ. ζάχαρη
  • 110 ml χλιαρό γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 4 βανιλίνες)
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

2
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.

3
Προσθέτουμε τα αυγά σε δύο δόσεις και ενσωματώνουμε.

4
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χλιαρό γάλα.

5
Προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι και αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

6
Το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη του κέικ. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

7
Συνεχίζουμε την ανάμειξη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.

8
NOTE: Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να κολλάει ελάχιστα στις άκρες των δαχτύλων. Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.

9
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

10
Λαδώνουμε ελαφρά χέρια και πάγκο εργασίας με λίγο ηλιέλαιο που έχει ουδέτερη μυρωδιά και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

11
Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει.

12
Τα τοποθετούμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας 2εκ. απόσταση μεταξύ τους.

13
Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 20 λεπτά.

14
Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί για τρόφιμα μέχρι και 1 μήνα.

15
TIP: Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 24 ώρες ή στην κατάψυξη μέχρι και 4 μήνες. Για να την ξεπαγώσουμε σωστά, την τοποθετούμε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here