Νηστίσιμη Πορτοκαλένια Πάστα Φρόλα (Φλόρα ή Φλώρα)

0
5283
Fasting-Polka-Dot-Pasta-Frolla-Frola-Orange-Flavored
Προετοιμασία:45 λεπτά
Ψήσιμο: 35 – 40 λεπτά
Μερίδες: 8 – 10
Την αποκαλούμε πάστα φλόρα (ή φλώρα), αν και το κανονικό της όνομα είναι Pasta frolla που στα Ιταλικά σημαίνει τριφτή ζύμη. Έτσι ή αλλιώς, είναι ένα από πιο αγαπημένα και εύκολα γλυκά, σε κάθε εκδοχή του. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι νηστίσιμη, εύκολη και τόσο νόστιμη και αρωματική, που όμοιά της δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Ευχαριστώ τη φίλη μου την Αθανασία που μου την έδωσε κι ελπίζω να με συγχωρήσει που της άλλαξα το σχέδιο…

Υλικά

  • 280 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 600 γρ. φαρίνα
  • 750 γρ. μαρμελάδα (οποιαδήποτε)

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.

2
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα.

3
Προσθέτουμε τον χυμό και ενσωματώνουμε.

4
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι..

5
Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε με το χέρι.

6
Βγάζουμε τη ζύμη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και την κόβουμε σε δύο κομμάτια (⅔ & ⅓).

7
Βάζουμε το μεγάλο κομμάτι μέσα σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.

8
Φτιάχνουμε ένα δίσκο με την ίδια διάμετρο, φροντίζοντας το κέντρο να είναι ελάχιστα πιο ενισχυμένο από τις άκρες.

9
Παίρνουμε κομματάκια από την υπόλοιπη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος φουντουκιού.

10
Βρέχουμε απαλά τις άκρες του δίσκου με λίγο νερό και τοποθετούμε τα μπαλάκια το ένα δίπλα στο άλλο.

11
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα μέσα στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

12
Πλάθουμε μπαλάκια διαφορετικού μεγέθους με την υπόλοιπη ζύμη και τα σκορπίζουμε τυχαία πάνω στη μαρμελάδα.

13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here