Γλυκά Νηστίσιμα Λαγανάκια με Μαστίχα και Κράνμπερις

0
2822
Individual-Sweet-Flatbreads-with-Mastic-and-Cranberries
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:30 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα 30 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Παράγει: 8 ατομικά λαγανάκια
Πεντανόστιμα και αφράτα λαγανάκια σε ατομικό μέγεθος, ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Φτιαγμένα με καστανή ζάχαρη, είναι γλυκά όσο πρέπει για να δένουν με τη γλυκόξινη γεύση των κράνμπερις και μοσχοβολάνε μαστίχα. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός που πρέπει να δοκιμάσετε! Διατηρήστε στην κατάψυξη στα ειδικά σακουλάκια, όσα δεν καταναλωθούν αυθημερόν.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά (ή 15γρ. φρέσκια)
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. μαστίχα
  • 200 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • σουσάμι

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι και τη μαγιά.

2
Συνεχίζουμε με τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό.

3
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ζύμη απαλή.
TIP: Αν η ζύμη μας κολλάει, λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας για την ευκολότερη διαχείρισή της. Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.

4
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.

5
Πατάμε απαλά να ξεφουσκώσει και προσθέτουμε τα κράνμπερις. Ζυμώνουμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.

6
Ζυγίζουμε και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα της λαγάνας.

7
Μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

8
Διαλύουμε 1 κ.γ. ζάχαρη σε 50ml νερό. Αλείφουμε τα λαγανάκια με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

9
Αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200⁰C για 20 λεπτά.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here