Ρολά με πράσο & τυριά και σπιτικό φύλλο

0
5804
greek-leek-pie-rolls
Προετοιμασία: 1 ώρα
Ψήσιμο: 45 λεπτά
Έτοιμα σε: 1 ώρα και 45 λεπτά
Μερίδες: 12
Οι πρασόπιτες σε όλες τους τις εκδοχές είναι οι πιο αγαπημένες μου πίτες. Αυτή είναι μια συνταγή που φτιάχνω αρκετά συχνά καθώς την αγαπάμε όλοι στην οικογένεια. ‘Εχουμε μια νόστιμη & ισορροπημένη γέμιση, αφού η πικάντικη γεύση του πράσου και της φέτας δένουν τέλεια με τη γλυκιά γραβιέρα, τυλιγμένη σε σπιτικό τραγανό φύλλο. Σου σπάει τη μύτη καθώς ψήνεται και σκορπίζει το άρωμά της σε όλο το σπίτι. Και μόλις βγει από τον φούρνο, μαζεύονται όλοι γύρω απ’ το ταψί κι αρχίζει η μάχη για το ποιος θα πάρει το πρώτο κομμάτι αφού συνήθως, κανείς δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να κρυώσει.

Υλικά

  • 300 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
  • 400 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 δόση φύλλο Νο 1 (4 φύλλα)
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
  • 5 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

1
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρουμε για 6 με 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

2
Νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

3
Σ’ ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τη γραβιέρα και το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Προσθέτουμε το σοταρισμένο πράσο κι ανακατεύουμε.

4
Βγάζουμε ένα πακετάκι ζύμης απ’ το ψυγείο και το βάζουμε πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις 40×30 εκ.

5
Με ένα κουτάλι βάζουμε γέμιση κατά μήκος των μικρότερων πλευρών του φύλλου. Τυλίγουμε τη μία πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση του φύλλου. Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά.

6
Μεταφέρουμε τα ρολά σε ρηχό ταψί με διαστάσεις 40×30 εκ. αφού το αλείψουμε με λιωμένη μαργαρίνη.

7
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα.

8
Αλείφουμε τα ρολά μας με λιωμένη μαργαρίνη. Ψήνουμε στους 180°C, για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here