Υλικά
- 300 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
- 400 γρ. φέτα
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- μια πρέζα πιπέρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 δόση φύλλο Νο 1 (4 φύλλα)
- αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
- 5 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
1
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρουμε για 6 με 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2
Νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3
Σ’ ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τη γραβιέρα και το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Προσθέτουμε το σοταρισμένο πράσο κι ανακατεύουμε.
4
Βγάζουμε ένα πακετάκι ζύμης απ’ το ψυγείο και το βάζουμε πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις 40×30 εκ.
5
Με ένα κουτάλι βάζουμε γέμιση κατά μήκος των μικρότερων πλευρών του φύλλου. Τυλίγουμε τη μία πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση του φύλλου. Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά.
6
Μεταφέρουμε τα ρολά σε ρηχό ταψί με διαστάσεις 40×30 εκ. αφού το αλείψουμε με λιωμένη μαργαρίνη.
7
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα.
8
Αλείφουμε τα ρολά μας με λιωμένη μαργαρίνη. Ψήνουμε στους 180°C, για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.