Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο:35 λεπτά
Μερίδες: 8

Δοκιμάστε μια καρυδόπιτα διαφορετική, εύκολη, γεμάτη αρώματα που θα σας ενθουσιάσει με τη νοστιμιά της! Δεν περιέχει αυγά και λιπαρή ουσία και μπορεί να καταναλωθεί και σε περιόδους νηστείας. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 150 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 190 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. τριμμένα καρύδια
  • 3 κ.σ. μπράντι
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη (για το γλάσο)
  • χυμός πορτοκαλιού (για το γλάσο)
  • ξύσμα πορτοκαλιού (για το γλάσο)

Εκτέλεση

1
Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε αλεύρι, μπέικιν, γαρύφαλλο, σόδα και κανέλα.

2
Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το χυμό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς το μέλι και η ζάχαρη.

3
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπράντι και το ξύσμα.

4
Προσθέτουμε το αλεύρι σε δύο δόσεις και ενσωματώνουμε.

5
Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια.

6
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα (διάμετρος ταψιού 32 εκ.) Ισιώνουμε με τη σπάτουλα.

7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C, για 30 με 35 λεπτά.

8
Το βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.

9
Αναμιγνύουμε την άχνη με το ξύσμα και λίγο από το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.

10
Γλασάρουμε την καρυδόπιτα και καλή μας όρεξη!!!

Recipe Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here