Παραδοσιακά & Ευωδιαστά Πασχαλινά Κουλουράκια

0
5189
Traditional-Greek-Easter-Cookies
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 90 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Παράγει: 50 με 55 κουλουράκια

Απολαύστε υπέροχα βουτυρένια Πασχαλινά κουλουράκια γεμάτα αρώματα! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά από μέσα καθώς εκτός από ζάχαρη περιέχουν και μέλι, διατηρούνται για πολλές μέρες σε μεταλλικό δοχείο που κλείνει καλά. Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη σε όλους σας!!!

Υλικά

  • 320 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μέλι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • ½ κ.γ. μαστίχα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 4 βανιλίνες
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

1
Σημείωση: Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη, ξύσμα, μαχλέπι, μαστίχα, βανίλια και μέλι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.

3
Σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά με το γάλα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

4
Μετά από λίγο το μείγμα θα μοιάζει κομμένο. Μόλις προσθέσουμε λίγο αλεύρι θα επανέλθει.

5
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που ελαφρά κολλάει στα δάχτυλα. Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.

6
Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 45 λεπτά.

7
Λαδώνουμε τον πάγκο μας με λίγο ηλιέλαιο που είναι ουδέτερο και δεν θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

8
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

9
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰ C για 20 – 25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here