Αφράτα Ατομικά Τυρόψωμα Γάλακτος

2
7320
Soft-and-Fluffy-Cheese-Stuffed-Milk-Buns
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 60 λεπτά
Ψήσιμο: 25 λεπτά
Παράγει: 10 ατομικά τυρόψωμα

Αυτή τη φορά μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή που φτιάχνω πολύ συχνά , αφού είναι ιδανική επιλογή για κολατσιό, τόσο για το σχολείο όσο και για τη δουλειά.

Διαλέξτε τη φέτα που σας αρέσει, τυλίξτε την μέσα σ’ αυτή την πεντανόστιμη και αφράτη ζύμη και ύστερα από λίγη ώρα θα μοσχοβολάει το σπίτι σας φρεσκοψημένο ψωμάκι!

Διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκια τροφίμων και αφού ξεπαγώσουν, είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα σαν την πρώτη μέρα.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γοχ
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

1
Αναμιγνύουμε τη μαγιά με λίγη από τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό γάλα.
 

2
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.

3
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και το βούτυρο. Δουλεύουμε το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα.

4
Προσθέτουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10’ μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.

5
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και με ελαφρά λαδωμένα χέρια τη δουλεύουμε για λίγο μέχρι να λειανθεί.

6
Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45’.

7
Θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.

8
TIP: Χωρίζουμε τη γέμιση σε 10 μερίδες έτσι ώστε όλα τα ψωμάκια να έχουν την ίδια ποσότητα γέμισης. Διατηρούμε στο ψυγείο όσο η ζύμη φουσκώνει.

9
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, ζυγίζουμε και την κόβουμε σε 10 κομμάτια.

10
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε δισκάκι διαμέτρου 15 εκ.

11
Με το ροδάκι της πίτσας, κάνουμε μικρές κάθετες τομές στο ⅓ του δίσκου αλλά όχι μέχρι την άκρη.

12
Απλώνουμε τη γέμιση στην απέναντι πλευρά, βρέχουμε την άκρη της ζύμης με λίγο νερό και τυλίγουμε σε ρολό.

13
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τοποθετούμε τα τυρόψωμα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

14
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

15
Αλείφουμε με γάλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

16
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 25 λεπτά.

Recipe Video

2 COMMENTS

    • Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ! Δεν χρειάζεται να κάνετε subscribe στο website. Απλά να ξέρετε ότι όταν δημοσιεύεται ένα καινούριο βίντεο στο κανάλι, σε μία με δύο μέρες μπορείτε να βρείτε τη συνταγή και εδώ γραμμένη και έτοιμη για εκτύπωση. Καλό σας βράδυ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here