Πικάντικη Πρασόπιτα με Παρμεζάνα και Τυροκαυτερή

0
3931
Hot-leek-pie-with-parmesan-and-tirokafteri
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 40 λεπτά
Έτοιμη σε: 70 λεπτά
Μερίδες: 8

Τυροκαυτερή μέσα σε πίτα; Μάλιστα! Και κάπως έτσι, η πρωτότυπη ιδέα της πιο παλιάς και αγαπημένης μου φίλης, έγινε μια φανταστική πιτούλα. Και όλους εσάς που αγαπάτε τα καυτερά και πικάντικα, σας υπόσχομαι ότι θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά

  • 400 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα & σωταρισμένα σε ελαιόλαδο για 8λεπτά
  • 250 γρ. τυροκαυτερή
  • 70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 4 απλά & κλασσικά φύλλα
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά το πράσο με την τυροκαυτερή και την παρμεζάνα.

2
Με ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 34εκ.

3
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί. Το στρώνουμε όμορφα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού..

4
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο.

5
Απλώνουμε τη γέμιση παντού και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι

6
Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο, αφήνοντάς το απλά πάνω στη γέμιση “πατσαβουριαστά”.

7
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε θύλακες αέρα που θα κάνουν την πίτα μας πιο αφράτη. Αλείφουμε με ελαιόλαδο.

8
Βάζουμε το ταψί μας πάνω στο τελευταίο φύλλο και το χρησιμοποιούμε σαν οδηγό για να κόψουμε περιμετρικά ένα “καπάκι” για την πίτα.

9
Κόβουμε την περίσσια λωρίδα σε κομμάτια και τα βάζουμε κι αυτά μέσα στο ταψί. Τα αλείφουμε κι αυτά με ελαιόλαδο.

10
Τελειώνουμε καλύπτοντας με το τελευταίο φύλλο και αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο.

11
Διπλώνουμε και τσιμπάμε τις άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσουμε την πίτα και να δημιουργήσουμε τον κόθρο. Λαδώνουμε καλά και τις άκρες.

12
Χαράζουμε ένα σταυρό στο κέντρο της πίτας για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας καθώς ψήνεται.

13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here