Λαχταριστή Πίτα με Κρέμα από Γιαούρτι & Σάλτσα Μήλου

0
4398
Dreamy-Yogurt-Applesauce-Custard-Pie-with-Classic-Phyllo
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 1 ώρα
‘Ετοιμη σε: 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες: 8

Μία διαφορετική πίτα με μια πολύ ξεχωριστή γέμιση από γιαούρτι και βελούδινη σάλτσα μήλου. Πλούσιο άρωμα κανέλας και απόλυτη γευστική ισορροπία ανάμεσα σε γλυκό και ξινό.

Υλικά

  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. σάλτσα μήλου
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 3 μεγάλοι κρόκοι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 κλασικά & απλά φύλλα
  • 125 ml λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

1
Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τους κρόκους. Προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε.

2
Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη μηλόκρεμα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

3
Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 32εκ. με λιωμένο βούτυρο.

4
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί. Το στρώνουμε προσεχτικά φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.

5
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο και τρίτο φύλλο.

6
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

7
Γυρνάμε όλα τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.

8
Καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο. Γυρνάμε προς τα μέσα και στρίβουμε το φύλλο που περισσεύει. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια.

9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170⁰C για 60 λεπτά.

10
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here