Πώς φτιάχνουμε πουρέ κολοκύθας

0
7096
Butternut-Squash-Puree-how-to-make
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 45 με 50 λεπτά
Παράγει: 1150 γρ. πουρέ

Πολλοί από εσάς με ρωτήσατε πώς φτιάχνουμε πουρέ κολοκύθας. Μιας και ήρθε λοιπόν η εποχή της, έφτιαξα αυτό το βιντεάκι για να δούμε μαζί πόσο εύκολα μπορούμε να τον φτιάξουμε και να τον διατηρήσουμε στην κατάψυξη για πολύ καιρό.

Προσωπικά επιλέγω πάντα τις μικρές γιατί είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες στο κόψιμο και το καθάρισμα, η διαδικασία όμως είναι ίδια για όλες τις ποικιλίες της.

Αν λοιπόν αγαπάτε την κολοκύθα, φτιάξτε τον πουρέ σας και χρησιμοποιήστε τον σε αλμυρές ή γλυκές δημιουργίες!

Υλικά

  • 2 κολοκύθες συνολικού βάρους σχεδόν 2 κιλών

Εκτέλεση

1
Κόβουμε τις άκρες κάθε κολοκύθας με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
 

2
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες. Δεν πετάμε τα σποράκια.

3
Βάζουμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C για 45 με 50 λεπτά.

5
TIP: Καθαρίζουμε τα σπόρια από τις ίνες, ξεπλένουμε καλά και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν εντελώς. Τα απλώνουμε σε μονή στρώση σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 150⁰C για 15’ – 20’. Τρώγονται σαν σνακ ή χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές.

6
Οι κολοκύθες είναι έτοιμες όταν ένα μαχαίρι διαπερνά με ευκολία το κέντρο τους. Μαζεύουμε την σάρκα με ένα κουτάλι μέσα σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός, πολυκόφτη ακόμη και με ένα πιρούνι.

7
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι αν χρειάζεται και είναι έτοιμος για χρήση.

8
Διατηρείται στην κατάψυξη για πολλούς μήνες μέσα σε σακουλάκια τροφίμων, σε ποσότητες που εσείς επιθυμείτε. Για να ξεπαγώσει βάζουμε το σακουλάκι στο ψυγείο αποβραδίς και φροντίζουμε πριν τη χρήση να στραγγίσουμε καλά τα υγρά του.

9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C για 50 με 55 λεπτά, κάνοντας πάντα το τεστ με το ξυλάκι. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here