Τραγανές Στριφτόπιτες με Φέτα και Σπιτικό Φύλλο

0
5223
Crunchy-Swirl-Pie-Filled-with-Feta
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 75 λεπτά
Ψήσιμο: 40 λεπτά
Μερίδες: 9 ατομικές πίτες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τραγανιστή φρεσκοψημένη πιτούλα; Σήμερα φτιάχνουμε ατομικές στριφτές τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο που όταν ψήνονται μοσχοβολάει το σπίτι και κανείς δεν μπορεί να περιμένει! Δημιουργήστε και χαρίστε χαμόγελα… Καλή όρεξη!!!

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1 δόση σπιτικό φύλλο No 4(διατηρούμε στο ψυγείο)
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το αυγό και το γάλα.

2
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις περίπου 40 × 50 εκ.

3
Σημαδεύουμε και κόβουμε το φύλλο οριζόντια σε τρεις λωρίδες.

4
Με ένα κουτάλι βάζουμε γέμιση κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς κάθε λωρίδας.

5
Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε ρολό. Τεντώνουμε και στρίβουμε προσεκτικά το κάθε ρολό για να μεγαλώσει το μήκος του.

INFO: Όσο τεντώνουμε, το φύλλο λεπταίνει και θα γίνει πιο τραγανό όταν ψηθεί.

6
Τυλίγουμε κάθε ρολό σε σπείρα και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

7
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.

8
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Tips

  • Αν θέλουμε καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και ψήνουμε τις πίτες αργότερα την ίδια μέρα.
  • Μπορούμε να τυλίξουμε κάθε πίτα με μεμβράνη αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι και να τις διατηρήσουμε την κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα. Ξεπαγώνουμε αποβραδίς στο ψυγείο κι έτσι έχουμε φρεσκοψημένες πιτούλες όποτε το θελήσουμε.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here