Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τραγανιστή φρεσκοψημένη πιτούλα; Σήμερα φτιάχνουμε ατομικές στριφτές τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο που όταν ψήνονται μοσχοβολάει το σπίτι και κανείς δεν μπορεί να περιμένει! Δημιουργήστε και χαρίστε χαμόγελα… Καλή όρεξη!!!
Υλικά
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1 δόση σπιτικό φύλλο No 4(διατηρούμε στο ψυγείο)
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
1
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το αυγό και το γάλα.
2
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις περίπου 40 × 50 εκ.
3
Σημαδεύουμε και κόβουμε το φύλλο οριζόντια σε τρεις λωρίδες.
4
Με ένα κουτάλι βάζουμε γέμιση κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς κάθε λωρίδας.
5
Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε ρολό. Τεντώνουμε και στρίβουμε προσεκτικά το κάθε ρολό για να μεγαλώσει το μήκος του.
INFO: Όσο τεντώνουμε, το φύλλο λεπταίνει και θα γίνει πιο τραγανό όταν ψηθεί.
6
Τυλίγουμε κάθε ρολό σε σπείρα και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
7
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.
8
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Tips
- Αν θέλουμε καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και ψήνουμε τις πίτες αργότερα την ίδια μέρα.
- Μπορούμε να τυλίξουμε κάθε πίτα με μεμβράνη αφού πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι και να τις διατηρήσουμε την κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα. Ξεπαγώνουμε αποβραδίς στο ψυγείο κι έτσι έχουμε φρεσκοψημένες πιτούλες όποτε το θελήσουμε.