Γλυκά & Αλμυρά Στριφτά Μπαστουνάκια με Σφολιάτα

0
5734
Sweet-and-Savory-Puff-Pastry-Twists
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 60 λεπτά
Ψήσιμο: 35 λεπτά
Παράγει: 32 μπαστουνάκια

Σήμερα φτιάχνουμε τραγανιστά στριφτά μπαστουνάκια με σπιτική σφολιάτα σε δύο εκδοχές. Αλμυρά, με γέμιση φέτας & μείγμα από κίτρινα τυριά και γλυκά με γέμιση από ταχίνι, πούδρα αμυγδάλου και σταγόνες σοκολάτας.

Διατηρούνται φρέσκα και τραγανά για 4 με 5 μέρες σε μεταλλικό δοχείο που κλείνει καλά.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά

  • 120 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • σουσάμι
  • 1 μεγάλο αυγό για άλειμμα
  • 1 δόση σπιτική σφολιάτα
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

1
Ετοιμάζουμε την γλυκιά γέμιση ανακατεύοντας το ταχίνι με το αμύγδαλο, τα ασπράδια και το ξύσμα. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
 

2
Ετοιμάζουμε την αλμυρή γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα με τα κίτρινα τυριά και το ασπράδι.

3
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ρολάρουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσει διαστάσεις 20 x 20 εκ. Κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια και βάζουμε το ένα στο ψυγείο.

4
Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο με διαστάσεις περίπου 40 x 30 εκ.

5
Απομακρύνουμε το περίσσιο αλεύρι με ένα πινέλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γλυκιά γέμιση στο μισό φύλλο.

6
Καλύπτουμε με το άλλο μισό φύλλο. Περνάμε απαλά τον πλάστη από πάνω για να ισιώσει και να σφραγίσει η ζύμη.

7
Κόβουμε προσεκτικά σε 16 λωρίδες. Στρίβουμε κάθε λωρίδα και την τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

8
Διατηρούμε στο ψυγείο ενώ φτιάχνουμε τα αλμυρά μπαστουνάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την άλλη μισή ζύμη και την αλμυρή γέμιση.

9
TIP: Το ασπράδι αυγού κάνει τη γέμιση πιο πλούσια και πιο σταθερή. Δεν χύνεται από τις εγκοπές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

10
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε καλά τα μπαστουνάκια απ’ όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε τα αλμυρά sticks με σουσάμι.

11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190⁰C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here