Με τα κολοκυθάκια να είναι στην εποχή τους, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από μια τραγανιστή πιτούλα με φέτα, ανθότυρο και πεντανόστιμη ζύμη κουρού. Καλή σας όρεξη!!
Υλικά
- 200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα & στραγγισμένα
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- 120 γρ. ανθότυρο
- 1 μεγάλο αυγό (για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 3 κ.γ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 δόση σπιτική ζύμη κουρού
- 1 μεγάλο αυγό (για άλειμμα)
- 1 κ.σ. γάλα (για άλειμμα)
- αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Εκτέλεση
1
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τη φέτα και το ανθότυρο.
2
Προσθέτουμε τον δυόσμο, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε στην άκρη.
3
Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 50 x 50 εκ. και πάχος 0,5 εκ.
4
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού για να μη λασπώσει η ζύμη.
5
Γεμίζουμε τις πίτες με το μείγμα κολοκυθιού. Διπλώνουμε και πιέζουμε απαλά για να κλείσουν.
6
Σφραγίζουμε τις άκρες και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
7
Τρυπάμε το πάνω μέρος με ένα πιρούνι για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας καθώς ψήνονται.
8
TIP: Αν τις βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο θα γίνουν ακόμη πιο τραγανές.
9
Χτυπάμε το αυγό και το αναμιγνύουμε με το γάλα. Αλείφουμε τις πίτες μας με το μείγμα αυγού – γάλακτος.
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200⁰C για 35 λεπτά. Καλή σας όρεξη!!!