Σήμερα φτιάχνουμε μοσχοβολιστά νηστίσιμα μπισκοτάκια με μέλι και κανέλα. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι τόσο νόστιμα που σας εγγυώμαι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο!
Το πόσο τραγανά θα γίνουν, εξαρτάται από το πόσο μεγάλα και λεπτά θα τα κόψετε και φυσικά προσαρμόζετε ανάλογα τον χρόνο ψησίματος. Αυτά που σας δείχνω στο βίντεο είναι μεγάλα και στο πάχος του ενός εκατοστού. Τα 20 λεπτά ψησίματος ήταν αρκετά για ένα ικανοποιητικό τραγανό αποτέλεσμα.
Φτιάξτε λοιπόν καφεδάκι και απολαύστε τα παρέα με τους αγαπημένους σας!!!
Υλικά
- 320 γρ. μαργαρίνη
- 50 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. νερό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 10 γρ. αμμωνία ή 2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 700 γρ. αλεύρι γοχ
- τριμμένο αμύγδαλο (για διακόσμηση)
- 3 κ.σ. νερό (για επάλειψη)
- 1 κ.σ. μέλι (για επάλειψη)
Εκτέλεση
1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαργαρίνη, ζάχαρη, μέλι, βανίλια και αραβοσιτέλαιο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.
2
Διαλύουμε την αμμωνία στο νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα.
3
Προσθέτουμε την κανέλα και σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα.
4
Βγάζουμε τη ζύμη απ’ τον κάδο και τη στρώνουμε λίγο με τα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
5
Κόβουμε μπισκότα με κουπ-πατ σε όποιο σχήμα θέλουμε. Αφαιρούμε την περίσσια ζύμη και τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
6
Μαζεύουμε τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και πιέζουμε ελαφρά μέχρι να ξαναενωθούν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
7
Ανακατεύουμε το μέλι με το νερό και αλείφουμε τα μπισκότα. Διακοσμούμε με τριμμένο αμύγδαλο.
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰C για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.