Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπισκοτάκια ολικής άλεσης με βρώμη και καστανή ζάχαρη. Σας δίνω την νηστίσιμη εκδοχή τους, εσείς όμως μπορείτε να τα φτιάξετε με βούτυρο και γάλα. Είναι πολύ νόστιμα και τραγανά και διατηρούνται φρέσκα για πολλές μέρες σε μεταλλικό δοχείο τροφίμων.
Απολαύστε τα σκέτα, με μαρμελάδα ή την αγαπημένη σας κρέμα, με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και γιαούρτι. Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. μαργαρίνη μαλακή (ή βούτυρο)
- 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού (ή γάλα)
- 1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
1
Δουλεύουμε τη βρώμη με την καστανή ζάχαρη για 20” σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν αλεύρι.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και αναμιγνύουμε.
3
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και δουλεύουμε ώσπου το μείγμα να υγρανθεί.
4
Μεταφέρουμε σε μπολ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τα χέρια. Το μείγμα θα μοιάζει σαν χοντρός τραχανάς.
5
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
6
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
7
Σε αλευρωμένη επιφάνεια. ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού.
8
Κόβουμε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
9
Μαζεύουμε τα κομμάτια ζύμης και πιέζουμε ελαφρά να ενωθούν. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
10
Διακοσμούμε τα μπισκοτάκια με ένα ξυλάκι.
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 18 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν οι άκρες τους.
12
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν σερβίρουμε.