Φτιάξτε τα πιο νόστιμα αφράτα και αρωματικά μάφινς σε μόλις 60 λεπτά. Είναι φτιαγμένα με ελαιόλαδο και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!
Υλικά
- 240 γρ. πορτοκάλι καθαρισμένο
- 295 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1
Βάζουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ ή στο multi. Τα δουλεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για 20”.
2
Προσθέτουμε το ξύσμα και δουλεύουμε το μείγμα για άλλα 10”.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
4
Αδειάζουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
5
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και αναμιγνύουμε με μία σπάτουλα.
6
Γεμίζουμε 24 με 26 θήκες για μάφινς.
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 25 με 30 λεπτά.