Υλικά
- 250 ml γάλα
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 20 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. τριμμένο κασέρι
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 μεγάλα αυγά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 δόση φύλλο Νο 2(διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε)
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
1
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
2
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Μόλις η κρέμα αρχίσει να δένει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο & ενσωματώνουμε.
4
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αναμιγνύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
5
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με το κασέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
6
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, αρχίζουμε να ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 38 με 40 εκ.
7
Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε το φύλλο στον πλάστη για να το μεταφέρουμε εύκολα στο ταψί. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
8
TIP: Αν το φύλλο βγει μεγαλύτερο απ’ ότι πρέπει, κόψτε την περίσσια ζύμη σε κομμάτια και χρησιμοποιήστε τα σαν δεύτερο στρώμα αφού λαδώσετε το φύλλο.
9
Προσθέτουμε τη σιμιγδαλόκρεμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
10
Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
11
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού.
12
Μεταφέρουμε το φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε την πίτα. Διπλώνουμε και στρίβουμε τις άκρες για να κλείσουμε και να διακοσμήσουμε την πίτα.
13
Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια για να διευκολύνουμε την κυκλοφορία του αέρα καθώς θα ψήνεται.
14
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 με 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει ομοιόμορφα.
15
NOTE: Δεν σκεπάζουμε την πίτα μέχρι να κρυώσει εντελώς για να μη μαλακώσουν τα φύλλα. Καλή σας όρεξη!!