Μία διαφορετική πίτα με μια πολύ ξεχωριστή γέμιση από γιαούρτι και βελούδινη σάλτσα μήλου. Πλούσιο άρωμα κανέλας και απόλυτη γευστική ισορροπία ανάμεσα σε γλυκό και ξινό.
Υλικά
- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γρ. σάλτσα μήλου
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 3 μεγάλοι κρόκοι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 4 κλασικά & απλά φύλλα
- 125 ml λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
1
Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τους κρόκους. Προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε.
2
Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη μηλόκρεμα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
3
Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 32εκ. με λιωμένο βούτυρο.
4
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί. Το στρώνουμε προσεχτικά φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.
5
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο και τρίτο φύλλο.
6
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
7
Γυρνάμε όλα τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
8
Καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο. Γυρνάμε προς τα μέσα και στρίβουμε το φύλλο που περισσεύει. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια.
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170⁰C για 60 λεπτά.
10
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.