Ζουμερή Πίτα – Πίτσα με Σπιτική Σφολιάτα

0
4394
homemade-juicy-puff-pizza
Προετοιμασία: 1 ώρα
Ψήσιμο: 40 to 45 λεπτά
Έτοιμη σε: 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες: 9

Η συνταγή αυτή είναι βασισμένη στη γνωστή πίτα Καισαρείας ή παστουρμαδόπιτα. Έψαχνα ένα τρόπο να την κάνω λίγο πιο “φιλική” για παιδιά και για όσους δεν αγαπούν την έντονη γεύση του παστουρμά και τον αντικατέστησα με καπνιστό μπέικον. Εννοείται ότι η πίτα μπορεί να γίνει και με σφολιάτα του εμπορίου αλλά η νοστιμιά και η ικανοποίηση του να τη φτιάξεις με τη δική σου χειροποίητη σφολιάτα, κάνει όλη τη διαφορά! Η επιλογή δική σας…

Υλικά

  • 225 γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
  • 200 γρ. τυρί που λιώνει εύκολα
  • 10 λεπτές φέτες μπέικον
  • 2 ώριμες & σφιχτές ντομάτες,σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε φέτες
  • 1 δόση σπιτικής σφολιάτας
  • αλεύρι για το άνοιγμα της σφολιάτας
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • σουσάμι

Εκτέλεση

1
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ρολάρουμε τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει διαστάσεις 25×15 εκ.

2
Την κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια και βάζουμε το ένα στο ψυγείο.

3
Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι σε φύλλο μακρόστενο με διαστάσεις 40×30 εκ.

4
Κάθε λίγο αναποδογυρίζουμε το φύλλο και αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με αλεύρι.

5
Βουρτσίζουμε καλά με ένα πινέλο για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι.

6
Μεταφέρουμε προσεχτικά το φύλλο σε ρηχό ταψί 40×30εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.

7
Αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού για να αδιαβροχοποιήσουμε το φύλλο.

8
Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο κασέρι. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον τη μία δίπλα στην άλλη. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε απλώνοντας το άλλο τυρί.

9
Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε μακρόστενο φύλλο με ίδιες διαστάσεις.

10
Το μεταφέρουμε προσεχτικά και καλύπτουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας για να σφραγίσουμε την πίτα.

11
Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια.

12
Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο για να εξατμίζονται τα υγρά καθώς θα ψήνεται η πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 40 με 45 λεπτά.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here