Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 60 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Παράγει: 50 κουραμπιέδες περίπου

Τα Χριστούγεννα κοντεύουν και οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα έχουν και πάλι την τιμητική τους! Η πρώτη φουρνιά για φέτος είναι έτοιμη και το σπίτι μοσχομυρίζει βούτυρο και αμύγδαλο! Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα και με την ίδια ζύμη σας έχω φτιάξει και λίγα μπισκοτάκια σε σχήμα πετάλου, διακοσμημένα με γλυκά του κουταλιού… για μια ακόμη πιο γιορτινή πινελιά. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη στις καρδιές σας!!!

Υλικά

  • 500 βούτυρο (θερμ. δωματίου)
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 βανιλίνες
  • 40 γρ. μπράντι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 780 γρ. αλεύρι γοχ
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. τριμμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα

Εκτέλεση

1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο & ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ καλά.
 

2
Ενσωματώνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το μπράντι.

3
Προσθέτουμε  2 κ.σ. αλεύρι και το μπέικιν. Αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για να παραμείνει το μείγμα ανάλαφρο.

4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ σε δύο δόσεις.

5
Αναμιγνύουμε και τα αμύγδαλα σε αργή ταχύτητα μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.

6
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρό και στεγνό μπολ. Με ένα κουτάλι παγωτού ή δύο κουτάλια, “κόβουμε” περίπου 50 ισοβαρείς μερίδες. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

7
Πλάθουμε απαλά σε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά τις κορυφές τους για να μην σκάσουν στο ψήσιμο.

8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 20 λεπτά, για μετρίου μεγέθους κουραμπιέδες.

9
Οι κουραμπιέδες πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμοι από πάνω και καφετί από κάτω. Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε ή τους κυλάμε σε μπολ με ζάχαρη άχνη.

Recipe Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here