Χωριάτικη Λαγάνα Ζυμωμένη με Ούζο

0
6034
Clean-Mondays-Greek-Flatbread-ver-1-Lagana-with-Ouzo
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:30 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα 30 λεπτά
Ψήσιμο:20 λεπτά
Μερίδες: 8

Φέτος την Καθαρή Δευτέρα, φτιάχνουμε την παραδοσιακή λαγάνα με τα χεράκια μας και το σπίτι μας μοσχομυρίζει. Νόστιμη και τραγανή, χωριάτικη λαγάνα ζυμωμένη με ούζο. Καλή Σαρακοστή!

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 230 ml χλιαρό νερό
  • 20 ml ούζο
  • σουσάμι κόκκινο

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε αλεύρι, σιμιγδάλι και μαγιά. Προσθέτουμε το ταχίνι, το ούζο, το αλάτι και το νερό.

2
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ζύμη απαλή.

3
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.

4
Πατάμε απαλά να ξεφουσκώσει και της δίνουμε το παραδοσιακό σχήμα. Μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί, πασπαλισμένο καλά με αλεύρι.

5
Διαλύουμε 1 κ.γ. ζάχαρη σε 50ml νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το ζαχαρόνερο. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

6
Αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220⁰C για 15 με 20 λεπτά.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here