Ατομικές Κολοκυθόπιτες Κουρού με Φέτα και Ανθότυρο

0
5613
Zucchini-Feta-and-Ricotta-Hand-Pies-with-Homemade-Kourou-Dough
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:1 ώρα
Ψήσιμο:35 λεπτά/ταψί
Μερίδες: 12 ατομικές πίτες

Με τα κολοκυθάκια να είναι στην εποχή τους, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από μια τραγανιστή πιτούλα με φέτα, ανθότυρο και πεντανόστιμη ζύμη κουρού. Καλή σας όρεξη!!

Υλικά

  • 200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα & στραγγισμένα
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • 1 μεγάλο αυγό (για τη γέμιση)
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 3 κ.γ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 δόση σπιτική ζύμη κουρού
  • 1 μεγάλο αυγό (για άλειμμα)
  • 1 κ.σ. γάλα (για άλειμμα)
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Εκτέλεση

1
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τη φέτα και το ανθότυρο.

2
Προσθέτουμε τον δυόσμο, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε στην άκρη.

3
Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 50 x 50 εκ. και πάχος 0,5 εκ.

4
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Αλείφουμε με ασπράδι αυγού για να μη λασπώσει η ζύμη.

5
Γεμίζουμε τις πίτες με το μείγμα κολοκυθιού. Διπλώνουμε και πιέζουμε απαλά για να κλείσουν.

6
Σφραγίζουμε τις άκρες και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

7
Τρυπάμε το πάνω μέρος με ένα πιρούνι για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας καθώς ψήνονται.

8
TIP: Αν τις βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο θα γίνουν ακόμη πιο τραγανές.

9
Χτυπάμε το αυγό και το αναμιγνύουμε με το γάλα. Αλείφουμε τις πίτες μας με το μείγμα αυγού – γάλακτος.

10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200⁰C για 35 λεπτά. Καλή σας όρεξη!!!

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here