Νηστίσιμα Κουλουράκια με Κανέλα & Μαστίχα

0
6200
Fasting-Koulourakia-with-Cinnamon-and-Mastic-Flavor
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:30 λεπτά
Ψήσιμο: 18 με 20 λεπτά
Παράγει: 56 κουλουράκια περίπου
Λίγα υλικά και το μεράκι σας είναι ό,τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτά τα κουλουράκια, που μοσχοβολάνε από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Ομολογώ ότι δεν είχα ξανακάνει συνδυασμό κανέλας και μαστίχας στην ίδια ζύμη και έμεινα έκπληκτη από το αποτέλεσμα. Τα κουλουράκια αυτά αποδεσμεύουν τα αρώματά τους σταδιακά, γι’ αυτό και κάθε μέρα που περνάει είναι καλύτερα από την προηγούμενη. Διατηρούνται τραγανά για πολλές μέρες μέσα σε μεταλλικό κουτί. Αν δεν σας βρίσκεται, μπορείτε να τα βάλετε σε πλαστικό δοχείο αφού το “ντύσετε” εσωτερικά με αλουμινόχαρτο. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 200 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 500 γρ. φαρίνα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μαστίχα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. νερό
  • σουσάμι

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαργαρίνη και ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

2
Προσθέτουμε τον χυμό κι ενσωματώνουμε.

3
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα και τη μαστίχα.

4
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

5
Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι.

6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

7
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει και τα βάζουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.

8
Αναμιγνύουμε το μέλι με το νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια μας. Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με σουσάμι. INFO: Αλείφοντας κουλουράκια και μπισκότα με αυτό το μείγμα, παίρνουν ωραίο χρώμα και άρωμα.

9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190⁰C για 18 με 20 λεπτά.

10
Διατηρούνται τραγανά για πολλές μέρες σε μεταλλικό κουτί.

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here