Κριτσίνια Παρμεζάνας με Αμύγδαλα & Φυστίκια Αιγίνης

0
4884
Parmesan-Breadsticks-with-Almonds-and-Pistachios
Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία:30 λεπτά
Αναμονή:30 λεπτά
Ψήσιμο:30 λεπτά
Μερίδες: 30 κριτσίνια περίπου

Σήμερα φτιάχνουμε τραγανά κριτσίνια με παρμεζάνα, αμύγδαλα, Αιγινίτικα φυστίκια και πλούσια επικάλυψη από σουσάμι και τριμμένο αμύγδαλο. Είναι πολύ νόστιμα και χορταστικά και διατηρούνται φρέσκα για πολλές μέρες μέσα σε μεταλλικό δοχείο τροφίμων. Απολαύστε τα σκέτα, με φρούτα ή λαχανικά, συνοδέψτε μ’ αυτά το ποτό ή τη μπύρα σας, πάρτε τα μαζί σας στη θάλασσα ή στο γραφείο. Είναι το ιδανικό σνακ για κάθε περίσταση!

Υλικά

  • 160 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 60 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, σε πούδρα
  • 100 γρ. ωμά φυστίκια Αιγίνης, σε πούδρα
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ασπράδι αυγού (για άλειμμα)
  • αμύγδαλα χοντροαλεσμένα (για επικάλυψη)
  • σουσάμι (για επικάλυψη)

Εκτέλεση

1
TIP: Αλέθουμε τα φυστίκια & τα αμύγδαλα (χωριστά) στο μπλέντερ με ½ κ.γ. κορν φλάουρ για να μην απελευθερώσουν τα έλαιά τους και λασπώσει το μείγμα. Έτσι θα έχουμε καθαρή & ανάλαφρη πούδρα.

2
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.

3
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθεί.

4
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα φυστίκια, τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα.

5
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν και τα αυγά. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.

6
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

7
Σε μια πιατέλα αναμιγνύουμε μια ποσότητα από τριμμένο αμύγδαλο και σουσάμι.

8
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι αυγού.

9
Πλάθουμε μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 εκατοστών.

10
Αλείφουμε κάθε μπαστουνάκι με ασπράδι αυγού.

11
Κυλάμε τα κριτσίνια μέσα στο μείγμα αμύγδαλου – σουσαμιού μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

12
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C, για περίπου 30 λεπτά.

14
Διατηρούνται φρέσκα και τραγανά για πολλές μέρες σε μεταλλικό δοχείο. Καλή όρεξη!!!

Recipe Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here