Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 1 ώρα
Ψήσιμο: 25 λεπτά
Παράγει: 60 περίπου μπισκότα

Άλλη μια ωραία συνταγή για νηστίσιμα τραγανά μπισκοτάκια πορτοκαλιού! Η ζύμη γίνεται πολύ γρήγορα και δουλεύεται εύκολα. Το σουσάμι σκορπίζεται μέσα στη ζύμη για να βρίσκεις την υπέροχη γεύση του σε κάθε μπουκιά. Είναι πεντανόστιμα, μοσχοβολάνε και η σοκολάτα πραγματικά τα απογειώνει!

Υλικά

  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 200 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
  • 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σουσάμι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη με 1 κ.γ. ηλιέλαιο)

Εκτέλεση

1
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το χυμό, το αραβοσιτέλαιο και τη λιωμένη μαργαρίνη.

2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

3
Προσθέτουμε το ξύσμα και το σουσάμι.

4
Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν.

5
Προσθέτουμε το μισό περίπου αλεύρι στο μπολ με τα υγρά και αναμιγνύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.

6
Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

7
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

8
Βγάζουμε τη ζύμη πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Τη δουλεύουμε για λίγο με τα χέρια.

9
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού. Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες και κάθε λωρίδα σε μακρόστενα μπισκοτάκια.

10
Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

11
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. Κόβουμε τα μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει.

12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

13
Βουτάμε τη μία άκρη κάθε μπισκότου στη λιωμένη σοκολάτα ή τα διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

14
Αφήνουμε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί και σερβίρουμε.

Recipe Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here