Print Friendly, PDF & Email
Προετοιμασία: 60 λεπτά
Ψήσιμο: 22 – 24 λεπτά
Παράγει: 18 κεκάκια

Φτιάχνουμε εύκολα πεντανόστιμα κεκάκια αμυγδάλου και τα μεταμορφώνουμε σε ένα απίθανο γλυκάκι! Τα γεμίζουμε με σπιτική βελούδινη κρέμα βανίλια και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα εποχής. Δύο συνταγές… διπλή η απόλαυση!!!

Υλικά

Για τα κεκάκια

  • 125 γρ. βούτυρο (θερ.δωμ.)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. μαρμελάδα (οποιαδήποτε)
  • 110 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 160 γρ. ξινόγαλο
  • 160 γρ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανιλίνες)

Για την κρέμα βανίλια

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι & 1 μεγάλο αυγό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

1
Σε μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.

2
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους, το αυγό, τη βανίλια και το κορν φλάουρ ώσπου να γίνουν κρέμα.

3
Μόλις το μείγμα γάλακτος κάψει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε λίγο λίγο ένα μέρος του μέσα στα αυγά με το κορν φλάουρ.

4
Ρίχνουμε το μισό περίπου μείγμα του μπολ μέσα στο καυτό γάλα και ενσωματώνουμε.

5
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε γρήγορα ώσπου να πήξει η κρέμα.

6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε αμέσως την κρέμα σε ρηχό ταψάκι. Απλώνουμε με μια σπάτουλα σε λεπτή στρώση για να κρυώσει γρήγορα.

7
Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

8
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και ενσωματώνουμε.

9
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τη βανίλια.

10
Σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν και τη σόδα.

11
Προσθέτουμε στο βασικό μας μείγμα λίγο από το αλεύρι και το μισό ξινόγαλο.

12
Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλεύρι, το υπόλοιπο ξινόγαλο και τελειώνουμε ενσωματώνοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.

13
Μοιράζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένα φορμάκια.

14
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 22 με 24 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

15
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη την αφρατεύουμε καλά.

16
Γεμίζουμε τα κεκάκια με την κρέμα και συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα εποχής.

Recipe Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here