Baking Choices

Τραγανά Μπισκότα με Καρύδια & Κανέλα

Προετοιμασία: 60 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Παράγει: 40 μπισκότα

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων, είμαστε και πάλι κοντά σας με καινούργιες συνταγές και το ίδιο μεράκι!
Αποχαιρετούμε τον Σεπτέμβριο και υποδεχόμαστε τον Οκτώβρη γλυκά, φτιάχνοντας εύκολα υπέροχα τραγανά μπισκοτάκια με καρύδια και κανέλα. Καλό φθινόπωρο σε όλους!

Υλικά

  • 160 βούτυρο (θερμ. δωματίου)
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 15 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μπράντι
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
  • 400 γρ, αλεύρι γοχ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 125 γρ. ψιλοτριμμένα καρύδια
  • καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και το μπράντι για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
 

2
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

3
Αναμιγνύουμε κρέμα γάλακτος και μέλι. Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τη βανίλια.

4
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

5
Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε και τα τριμμένα καρύδια και αναμιγνύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

6
Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε ρολό.

7
TIP: Αν η ζύμη κολλάει λίγο, αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας

8
Τυλίγουμε κάθε ρολό με μεμβράνη τροφίμων και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά να σφίξει η ζύμη.

9
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

10
Διαλύουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι σε 3 κ.σ. νερό και αλείφουμε τα μπισκότα.

11
Βάζουμε μισό καρύδι στο κέντρο κάθε μπισκότου και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει.

12
Αλείφουμε ξανά με λίγο από το μείγμα μαρμελάδας για επιπλέον χρώμα και γεύση.

13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C, για 20 λεπτά.

Recipe Video

Exit mobile version