Baking Choices

Τραγανά Κουλουράκια Σουσαμιού με Ελαιόλαδο

Προετοιμασία: 60 λεπτά
Ψήσιμο: 22 λεπτά
Παράγει: 40 κουλουράκια

 Φτιάξτε νόστιμα κουλουράκια σουσαμιού με ελαιόλαδο και κρασί που τα κάνει ιδιαίτερα τραγανά. Μοσχοβολάνε κανέλα, γαρίφαλο και πορτοκάλι, είναι νηστίσιμα και διατηρούνται φρέσκα για πολλές μέρες, μέσα σε μεταλλικό δοχείο τροφίμων.

Υλικά

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 70 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 550 γρ. αλεύρι γοχ
  • 150 γρ. σουσάμι
  • 55 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον χυμό, το κρασί, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

2
Αναμιγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα.

3
Προσθέτουμε το άρωμα πορτοκαλιού.

4
Συνεχίζουμε προσθέτοντας την πούδρα αμυγδάλου.

5
Προσθέτουμε το αλεύρι σε μικρές δόσεις και σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

6
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου κάθε φορά πριν προσθέσουμε αλεύρι.

7
Προσθέτουμε το σουσάμι σε 2 δόσεις. Δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μοιραστεί ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.

8
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

9
Διαλύουμε 1 κ.σ. μέλι σε 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια για επιπλέον χρώμα και άρωμα.

10
Με τα μικρά κομματάκια ζύμης, φτιάχνουμε κουλουράκια σε σχήμα λουλουδιού αφού τα βρέξουμε με νερόμελο για να κολλήσουν μεταξύ τους.

11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C, για 22 λεπτά.

Recipe Video

Exit mobile version