Baking Choices

Τυρόπιτα με Ταχίνι & Φύλλο Ολικής Άλεσης

Classic-Cheese-Pie-with-Tahini-and-Whole-Wheat-Phyllo
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 45 λεπτά
Μερίδες: 8 με 10

Η γνωστή σε όλους μας τυρόπιτα φόρεσε τα καφετιά της και της πάει πολύ! Είναι απίστευτο πώς ένα διαφορετικό φύλλο σε συνδυασμό με λίγο ταχίνι, μπορούν να μεταμορφώσουν την πιο απλή πίτα σε κάτι τόσο ξεχωριστό. Απολαύστε την παρέα με την αγαπημένη σας δροσερή σαλάτα.

Υλικά

  • 650 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 50 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 6 φύλλα ολικής άλεσης
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Instructions

1
Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φέτα με το γάλα, τα αυγά και το ταχίνι.

2
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί με διαστάσεις 38 x 25 εκ.

3
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί. Το στρώνουμε όμορφα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.

4
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε καλά.

5
Βάζουμε το τρίτο φύλλο μέσα στο ταψί “πατσαβουριαστά”. Έτσι επιτρέπεται η καλύτερη κυκλοφορία του αέρα κατά το ψήσιμο και η πίτα μας θα γίνει πιο τραγανή.

6
Λαδώνουμε το φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

7
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

8
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο.

9
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα. Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.

10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Recipe Video

Exit mobile version